Lancering nieuwe StatLine Jeugdmonitor

StatLine Jeugdmonitor is de gratis databank van het CBS over allerlei onderwerpen met betrekking tot de Nederlandse jeugd. U kunt in StatLine Jeugdmonitor zelf tabellen en grafieken samenstellen, downloaden en printen. Het CBS heeft op vrijdag 13 juli een vernieuwde StatLine geïntroduceerd. Alleen het uiterlijk en de werking van StatLine Jeugdmonitor is vernieuwd; alle cijfers en datasets blijven toegankelijk. De oude StatLine zal niet verder worden ontwikkeld.

Het nieuwe StatLine Jeugdmonitor

Het nieuwe StatLine Jeugdmonitor is volledig gemoderniseerd en bruikbaar op pc, tablet en smartphone. De databank is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Data kunnen worden gevonden middels een themaboom of zoekfunctie. Het is ook mogelijk om van een tabel een grafiek te maken en deze op te slaan.

Belangrijkste wijzigingen: 

  • Het nieuwe StatLine Jeugdmonitor is geschikt voor alle schermformaten en apparaten (responsive design). 

  • De vernieuwde vormgeving oogt fris en modern.

  • Het navigeren is gebruiksvriendelijker en meer conform internet conventies.

  • Veel meer mogelijkheden voor grafieken.

  • Een andere opbouw van de links naar tabellen.

De oude en de nieuwe StatLine Jeugdmonitor zullen nog een aantal maanden naast elkaar bestaan om gebruikers tijd te geven om over te stappen. Daarna wordt de oude StatLine uitgeschakeld. Links naar de oude StatLine zullen vanaf dat moment doorverwijzen naar de nieuwe.

Open data bij het CBS

Alle tabellen in StatLine Jeugdmonitor zijn ook gratis beschikbaar als open data in de vorm van datasets. Via webservices is de meest actuele data over een specifiek onderwerp aan te roepen, te filteren en te combineren. Zie voor meer informatie: Jeugdmonitor Open Data.